Shri Babaji: The calamities, which are coining to this world, are unavoidable! There is no one in this world to stop it.
Little time is left before you shall see the new world. Everyone must become spiritually strong and courageous.
Only he who has strong determination to do good acts and who is strongly devoted to God can survive this destruction.

Tuesday, May 31, 2016

Ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και της ΕΕ οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο


Ως σύγχρονοι Νέρωνες ΗΠΑ και ΕΕ οδηγούν την ανθρωπότητα στο Τρίτο και τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο αφού θα είναι πυρηνικός. Η απληστία και η παράνοια αυτών που κυβερνούν το κόσμο (Η οικονομική Ελίτ και οι υπηρέτες τους, οι πολιτικοί) καθημερινά κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος. Η ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ ως δικαιολογία έχει περικυκλώσει την ΡΩΣΙΑ και την ΚΙΝΑ με βάσεις και πυραυλικά συστήματα. Ετοιμάζεται πυρετωδώς για να πλήξει την ΡΩΣΙΑ και την ΚΙΝΑ. Οι ΗΠΑ θεωρούν την ΡΩΣΙΑ ως επιθετική δύναμη ενώ οι ΗΠΑ ειναι η χώρα που εχει εξαπλωσει την πολεμική της μηχανή σε όλη την υφήλιο και έχεουν δημιουργήσει ως τώρα πολλές εστίες πολέμου με πιο πρόσφατη αυτή στην ΣΥΡΙΑ.
Πρόσφατα με δικαιολογία τους πρόσφυγες πολέμου της ΣΥΡΙΑΣ (ενα πόλεμο που οι ΗΠΑ προκάλεσαν) το ΝΑΤΟ γέμισε με πολεμικά πλοία το Αγαίο, ωστε να ελέγχει το πέρασμα των ρώσικων πολεμικών πλοίων στην Μεσόγειο αλλά και να ελέγχει όλη την Ανατολικά Μεσόγειο.
Οι ευρωπαίοι πολίτες αντί να διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στην στρατικοποίηση της Ευρώπης και την έντονη παρουσία των ενόπλεων δυνάμεων των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη, την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή διαδηλώνουν για τις περικοπές μισθών. Δεν καταλαβαίνουν ότι σε λίγα χρόνια θα πέφτουν οι βόμβες και οι πύραυλοι επάνω απ΄ τα κεφάλια τους όπως τώρα πέφτουν στην ΣΥΡΙΑ. Κοιμάται δυστυχώς η από τις απολάυσεις αποχαυνωμένη ανθρωπότητα, την οποία παραπληροφορεί έντεχνα η παγκόσμια Ελίτ μέσα από τα ελεγχόμενα στην πλειοψηφία τους ΜΜΕ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο στο Ποντίκι : «Απλωτή» από το ΝΑΤΟ σε όλη τη Μεσόγειο

Το Αιγαίο, όπως φαίνεται, ήταν το πρώτο κομμάτι στο στρατηγικό παζλ του ΝΑΤΟ, που ήρθε για να μείνει στην ευρύτερη περιοχή. Η Συμμαχία ενισχύει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο, εξελίσσει τη συνεργασία της με την Ε.Ε. και εξαπλώνεται ουσιαστικά σε όλη τη Μεσόγειο, τη μεγαλύτερη «κλειστή» θάλασσα της Γης με την ύψιστη γεωστρατηγική σημασία.

Δεν είναι μόνο το προσφυγικό, λοιπόν, ο λόγος που το ΝΑΤΟ βρέθηκε στο Αιγαίο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί επισήμως. Έτσι κι αλλιώς η αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη μείωση των προσφυγικών ροών ελέγχεται – αν δεν αποτελεί απλώς ανέκδοτο. Και σίγουρα δεν εντυπωσιάζει ούτε θεωρείται καθοριστικής σημασίας. 
Οι εργασίες της υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα κατέδειξαν ότι η Συμμαχία έχει ευρύτερη οπτική και «κεντράρει», τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, στην ασταθή κατάσταση στη Λιβύη, στην απρόβλεπτη κι «επιθετική» Ρωσία και σε άλλα σημαντικά και «ευαίσθητα» ζητήματα: αντιτρομοκρατία, διαχείριση συνόρων, λαθρεμπόριο όπλων. Με λίγα λόγια, ολόκληρη η ζώνη της Μεσογείου – και ειδικά η κεντρική και ανατολική – θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος για το ΝΑΤΟ.
Στην ατζέντα, άλλωστε, της πρόσφατης συνόδου υπήρχαν κι άλλα πιεστικά ζητήματα, όπως η επέκταση της Συμμαχίας στα δυτικά Βαλκάνια (επίσημη τελετή εισδοχής Μαυροβουνίου), η πιο στενή συνεργασία με την Ε.Ε., οι σχέσεις με τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κ.ά. 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, εξάλλου, ανακοίνωσε την πρόθεση των ΗΠΑ να διαθέσουν κι άλλες δυνάμεις στην επιχείρηση του Αιγαίου ως μέρος της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές. Πριν, μάλιστα, αρχίσουν οι εργασίες της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών έγινε σαφές ότι υπήρχε γενική συμφωνία στο ότι η δράση της SNMG-2 στο Αιγαίο μπορεί να γίνει πρότυπο για επέκταση στην κεντρική Μεσόγειο. Στόχος είναι το ΝΑΤΟ να έχει τον έλεγχο από το Αιγαίο μέχρι τα νότια της Σικελίας και τον Βορρά της Λιβύης. 
Ο Τζον Κέρι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν τα σχέδιά τους ώστε να στείλουν ένα πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη ναυτική προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή, προκειμένου να ανακοπούν η παράνομη μετανάστευση και η διακίνηση ανθρώπων».
Ανησυχίες
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή θα είναι μακράς διάρκειας, ευρύτερης κλίμακας και θα ενισχύεται σταδιακά. Μάλιστα και η Γερμανία υποστηρίζει ενθέρμως την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 
Ανώτατοι αξιωματούχοι της συμμαχίας περιλάμβαναν τη δράση στο Αιγαίο στις τρεις βασικές προτεραιότητές τους στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, μαζί με την ανάγκη για υποστήριξη των επιχειρήσεων στο Ιράκ εναντίον του ISIS και για υποστήριξη της νέας κυβέρνησης της Λιβύης. Παρά ταύτα υπάρχουν ανησυχίες σε δυο επίπεδα: Πρώτον, για την έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής και χρονοδιαγράμματος από πλευράς ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και, δεύτερον, για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 
Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΝΑΤΟ διοργανώνει τον επόμενο μήνα τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Anaconda 2016» επί ευρωπαϊκού εδάφους, με επικεφαλής την Πολωνία και συμμετοχή 31.000 στρατιωτών, ενώ υπό την απειλή μιας πιθανής ρωσικής εισβολής σε χώρες της Βαλτικής ο Ομπάμα έχει ήδη εξασφαλίσει 3,4 δισ. δολάρια για τη λεγόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Διασφάλισης και 1,9 δισ. για πολεμικά μέσα που θα δοθούν στις «νέες ευρωπαϊκές μονάδες». Είτε πρόκειται για κινδυνολογίες είτε όχι, το χρήμα έχει αρχίσει να ρέει ξανά στην πολεμική μηχανή. 
Τον Ιούλιο θα γίνει στη Βαρσοβία η διετής σύνοδος του ΝΑΤΟ. Εκεί θα οριοθετηθεί εκ νέου η συνεργασία της Συμμαχίας με την Ευρώπη, αλλά και τι αποτελεί απειλή για τη Γηραιά Ήπειρο. Ε.Ε. και ΝΑΤΟ πιέζονται να βρουν νέους τρόπους για να δουλέψουν μαζί, ειδικά μπροστά σε νέες απειλές με τεχνικές υβριδικού πολέμου, όπως αυτές που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να προσαρτήσει την Κριμαία.

Από τη σύνοδο του Ιουλίου το ΝΑΤΟ αναμένει τρία πράγματα: Μια κοινή δήλωση για συνεργασία αντιμετώπισης υβριδικών, τρομοκρατικών, θαλάσσιων και άλλων απειλών. Τη δημιουργία εγχειριδίου για γρήγορη λήψη αποφάσεων. Και τον καθορισμό μελλοντικών κοινών ασκήσεων. 
Σύμφωνα με τον Ίαν Κερνς, διευθυντή του think tank European Leadership Network, η μεγάλη πρόκληση θα είναι σε πολιτικό επίπεδο, βάζοντας στο παιχνίδι και το Κυπριακό: «Σχετικά με τη στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αυτό που θα άλλαζε το παιχνίδι θα ήταν μια συμφωνία στο Κυπριακό».
ΠΗΓΗ: ΠΟΝΤΙΚΙ